28 Aralık 2013 Cumartesi

Portakal Koku'lu Mum


Portakal koku'lu mum yapalım.

Malzemeler,

Portakal
Kaşık
Mum fitili
Kürdan



Nasıl yapılır ?

Portakalımızın yarısını soyuyoruz. Kaşık yardımı ile ortasını çıkartıyoruz.
Geriye kalan kabuk kısmına mum'umuzu döküyoruz.
Filtreyi tutturmak için bir kürdan kullanabilirsiniz. Kürdan'ın ortasına filtreyi bağlıyoruz.
Kürdanı portakal kabugunun sag'ına ve sol'una kürdanın iki tarafını koyuyoruz.
Filtre ortada kalacak şekilde.
Daha sonra içine mum'umuzu döküyoruz, ve soğuması için buzdolabına yada soğuk biryere bırakıyoruz.
İsterseniz varolan bir mum'u eritip yapabilirsiniz. Yada mum'u kendiniz de yapabilirsiniz.

Mum yapımı için gerekli malzemeler.



Parafin
StearinBoyalarAyırıcı ( Ayırıcı olarak su ile seyreltilmiş arap sabunu kullanabilirsiniz.)
Kalıp

Bu malzemeleri geniş bir tencere'de karıştırarak mum elde ebelirisiniz. ( Ocak'ta pişecek şekilde )
Öncesinde Parafın ve Stearin'i geniş bir kalıpta eritmek zorundayız.
500 gram parafin için 3-5 çorba kasığı kadar Stearin kullanılmalıdır.Mum'umuzu kalıba dökmeden önce Ayırıcı ve bir fırça yardımı ile kalıbımızı kaplayalım.
Kolay Gelsin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder