6 Ocak 2014 Pazartesi

Duvar Dekorasyonu

Duvar dekorasyonu yapalım.
Gerekli malzemeler,


HB çizim kalemi
Odamızın rengine veya kendi isteğimize göre Guaj boya
Fırça



Nasıl yapılır ?



Yapımı gözünüzü korkutmasın aslında zor bir işlem yok. Bazılarımız profesyonel çizim yapmıyoruz, ama bu dekorasyonda profesyonel bir çizim istemiyor. Resimdeki gibi tıpa tıp aynı yapamayız ama bizi hoşnut edecek şekilde yapabiliriz. Öncelikle duvarımızı siliyoruz ki guaj boyamız daha kalıcı olsun. Daha sonra HB çizim kalemimiz ile verdiğim karakalem çizim tablosundaki çizimi yapıyoruz. Sizler için bu tabloyu numaralandırdım. Öncelikle 1-2-3-4-5 e kadar aynı şekilde uygulayarak duvara çiziyoruz. İstedğiniz kadar yanlış çizebilirsiniz gözünüze güzel görünene kadar, nasıl olsa silgi bizim elimizde her yanlışımızda silip tekrar yapabiliriz.
5 ten sonra guaj boyalarımız ile göz çevresine şablon 6 daki gibi gölgeler atıyoruz. ( Gölge atmak için siyah kullanmalıyız. ) 7-8-9-10-11-12-13 ve 14'üncü şablonları guaj boya ile renklendireceğiz. Bunun için boyayacağımız renk seçimini yapıp şablon 7 den sonrası içinde aynı şekilde uyguluyoruz. Boyama bittikten sonra kirpik kısmındaki kuşlar için siyah boya yardımı ile hafif kuş desenleri çiziyoruz. Ve artık duvar dekorasyonumuz hazır. Bende bunun aynısını yapmayı düşünüyorum ve zor olacağınıda düşünmüyorum. Yaptığımda sizlerle paylaşımda bulunacağım.
Kolay Gelsin. 

Not: Şablon 10 dan sonra yapılan boyamalarda fırçadan çok parmağımız ile yapmamız daha güzel ve daha kolay  olacaktır. Ve ayrıca guaj boya'nın duvara işlemesi zaman alır yanlış bir harekette silinmeside bir o kadar basittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder