6 Ocak 2014 Pazartesi

Yatak ve Duvar Süs'ü


Yatak ve duvar süs'ü yapalım

Gerekli malzemeler;


İstediğiniz boyutta ve yazacağınız yazıya göre kontraplak harfler ( Marangozdan temin edebilirsiniz yada kıl testeresi ile kendiniz kalıp çıkartabilirsiniz. )
Beyaz tutkal yada silikon
Çift taraflı bant
Zımpara
Kirpi ipi, örgü yada kurdele



Nasıl yapılır ?

Kontraplak parçalarımızı zımpara yardımı ile kenarlarında oluşan çapakları ( sivri ve girintili kısımlarını ) alıyoruz. İster silikon ile ister beyaz tutkalımız ile yapıştırıyoruz. Beyaz tutkal kullanıcaksak, tutkalımızı su yardımı ile seyreltiyoruz. Seyreltme işlemi bir tüp beyaz tutkala yarım çay bardağı su ile gerçekleşir. Daha fazla su katarsak tutkalımızın yapışkan özelliğini kaybederiz.
İp, kurdele yada kirpi ip'imizi beyaz tutkal sürdüğümüz yerlerden kontraplak kalıplarımızı iyice göstermeyecek şekilde sarıyoruz. Aynı işlemi diğer kalıplarımızada uyguluyoruz. İki gün kurumaya bekletiyoruz. Ardından Çift taraflı bant ile duvara yada odamızda istediğimiz yere yapıştırıyoruz. ( Çift taraflı bant duvara yapıştırma açısından en kullanışlısı. Kontraplaklar hafif olduğu için duvara yapıştıracağımız kalıplarımızı tutacaktır. ) Artık hazır.
Kolay Gelsin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder